“Håll Sverige igång” ska minska de negativa effekterna av coronakrisen på svenska företag

utbildning.se har intervjuat Emil Berlin om initiativet ”Håll Sverige igång” som ska hjälpa svenska företag under coronakrisen. När krisen var ett faktum kläcktes idéen och responsen har varit enorm.

utbildning.se har intervjuat Emil Berlin om initiativet ”Håll Sverige igång” som ska hjälpa svenska företag under coronakrisen. När krisen var ett faktum kläcktes idéen och responsen har varit enorm.

Det har knappast undgått någon att våren 2020 drabbades världen av en pandemi som slagit hårt mot världsekonomin och därmed många företag. Sverige är tyvärr inte förskonat och flera svenska aktörer har redan gått i konkurs. Åtgärdsförslag har haglat tätt, men vad kan företagen själva göra? Kanske mer än du tror!

Emil Berlin och Nanette Brink har valt att samordna svenska entreprenörer för att motverka de negativa effekterna av Covid-19 med initiativet: Håll Sverige igång. Men vad innebär detta?

Vi har intervjuat Emil Berlin som berättar om upprinnelsen och syftet med projektet.

Emil, berätta kort om dig själv och vad du gör idag?

–Emil Berlin, VD och kreativ chef på design- och kommunikationsbyrån Hello Studio och en av initiativtagarna bakom Håll Sverige igång.

Vad går ”Håll Sverige igång” ut på?

–Håll Sverige igång är en digital plattform där vi samlar erbjudanden om stöttning från företag, till företag. Syftet med plattformen är att snabbt och enkelt kunna hjälpa Sveriges drabbade företag under den rådande coronakrisen.

Det kan handla om allt från ett par timmars gratis rådgivning inom juridiska frågor kopplat till krisen, till kraftigt rabatterade konsulttjänster inom exempelvis HR, webbutveckling, redovisning eller PR.

Målet med initiativet är att Sveriges företag ska hjälpa varandra överleva, så att vi – tillsammans – ska komma starkare ur detta. Ett par timmars rådgivning kostar inte mycket för en expert, medan det kan vara oerhört mycket värt för den i kris, som mottar hjälpen.

Hur kom du och Nanette Brink på idéen till initiativet?

–Vi märkte ganska snabbt när krisen var ett faktum, att många företagare började erbjuda sin stöttning till varandra i olika sociala kanaler. Men alla fina erbjudanden försvann ofta från de sociala medie-flödena som konstant fylls på med nytt innehåll.

Vi bestämde oss för att skapa en webbsida för att samla alla fantastiska erbjudanden från företag som vill hjälpa andra, på en och samma plats. Så att företag i behov av stöttning kan få rätt hjälp snabbt.

Initiativet formades initialt runt en hashtagg #hållsverigeigång som skapades av Nanette Brink och HR-konsultbolaget Sweden HR Group.

Det kanske säger sig självt, men varför tycker ni/du att detta är så viktigt?

–Responsen har varit fantastiskt positiv och det i sig säger nästan allt. Bara i våra egna kanaler hade vi en räckvidd på nästan 12 000 visningar under det första dygnet och ett starkt engagemang. Det tyder på att det finns en väldig gemenskap och kreativitet i allt det här, och en beslutsamhet om att vi kommer klara av krisen om vi jobbar tillsammans.

Om en läsare har ett företag som vill gå med, hur gör man då?

–Surfa in på Håll Sverige igång och klicka på ”Gå med”, fyll i formuläret och inom någon dag så är ni uppe på plattformen. Enkelt och smidigt!

Har ni andra idéer och tankar så är ni alltid välkomna att kontakta mig direkt på emil@hellostudio.se.


Annonser