Visa skolledarutbildningar.se som: Mobil

Utbildningar inom IT

Utbildningar i IT för dig i arbetslivet

Här hittar du IT-utbildningar för dig i arbetslivet. Vi har listat utbildningar efter ort och kurstitel för att hjälpa dig hitta rätt. Genom att klicka på respektive utbildning hittar du information om kursinnehåll, pris, startdatum m.m.

Om du vill ha kostnadsfri information hemskickad eller önskar bli kontaktad av en utbildningsarrangör har du även möjlighet att fylla i ett intresseformulär för varje utbildning.

Sökresultat
Visar 1-2 av 2 träffar
Dataskyddsombudet i praktiken
JP Infonet AB
1 dag
 
Göteborg
EU:s dataskyddsförordning (ofta förkortad GDPR) trädde i kraft den 25 maj 2018 och i och med detta kommer flera företag,...
Programmering i skolan
Kompetensteamet
         
(1)
2 dagar
4 980 SEK
Stockholm
Varmt välkommen till Programmering i skolan! Under två lärorika dagar får du tillfälle att vidareutbilda dig inom det högst aktuella...
Visar 1-2 av 2 träffar
 

Mer om Utbildningar inom IT

IT, informationsteknik och informationsteknologi (eng. information technology), är ett samlingsbegrepp för de möjligheter som skapats genom framsteg inom datateknik och telekommunikation.

Personer som arbetar med IT jobbar till exempel med att utveckla ITmjukvarusystem inom olika områden av samhället, från underhållningsbranschen till verkstadsindustrin. Inom IT-verksamhet behöver man både ha förståelse för användarnas behov men även ha stor kunskap om tekniken.

Ett arbete inom IT innebär förutsätter ett kreativt och nyfiket förhållningssätt. Det är en bransch som ständigt utvecklas. Den spänner över gränsområden som tjänster, nätverk, dator- och elektroniksystem.Exempel på yrken inom it-branschen är systemarkitekt, spelutvecklare, egen företagare, interaktionsdesigner, projektledare och forskare. Här finns utbildningar för olika yrkesområden samlade. 

Geografisk informationteknik

Geografisk informationsteknik har varit på frammarsch de senaste åren. Satellitpositionering och digitala kartor finns i våra bilar, på Internet kan vi få hjälp att hitta kortaste vägen till favoritaffären och elbolag kan på några sekunder med hjälp av kartor ringa in var felet är när man gör en felanmälan.

Mätningstekniker och mätningsingenjörer utför mätningar i många olika sammanhang. Kanske ska ett nytt bostadsområde eller en ny väg byggas.

Inmätning, utsättning, industrimätning, terrängmodeller, GPS- mätningar utförs av mätningstekniker.
Som mätningstekniker är din arbetsuppgift att ta fram underlaget för kartorna.

Mätningsteknikern använder avancerade digitala instrument och man mäter både optiskt och med hjälp av satelliter. Noggrannheten vid mätning med satelliter ligger på centimeternivå även vid mätningar på upp till en mil.

Arbetet är varierande och mycket självständigt. Man arbetar både inne och ute och arbetsuppgifterna innebär ofta intressant problemlösning, en spännande blandning av frihet och precision, natur och teknik.

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören