IT-avtal i praktiken Nyheter, avtalsråd och förhandlingstips

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 december, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 december, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till kursen som fokuserar på utformningen av IT-avtal. Kursen har ett beställarperspektiv och ser specifikt till vad beställare bör tänka på.

IT-avtal i praktiken är kursen för dig som behöver konkreta råd om hur man tar fram avtalsdokument, viktiga regleringar och fallgropar och hur man formulerar avtalen för att de ska bli så förutsägbara och flexibla som möjligt. Kursen ger dig handfasta råd och tips om de olika avtalstyperna för IT-upphandling samt ger en grundläggande kunskap om immateriella rättigheter som är tillämplig för IT samt kraven på IT-avtal enligt GDPR och Lagen om informationssäkerhet i samhällsviktiga och digitala tjänster. Föreläsare är advokat Agne Lindberg, ansedd som en av Sveriges ledande IT-jurister och har tilldelats Client Choice Award inom IT under 2015, 2016, 2017 och 2018 samt är rankad som Leading i Chambers och Hall of Fame i Legal 500. Som kursdeltagare får du utökad kunskap om:
  • Senaste utvecklingen inom IT-branschens standardavtal
  • Grundläggande kunskaper i lagregler som är tillämpliga på IT-avtal
  • Fördjupad kunskap i hur man bygger ett fungerande IT-avtal
  • Konkreta tips på avtalsformuleringar och förhandlingsstrategier
Målgrupp: Bolagsjurister, inköpare, IT-ansvariga, advokater och jurister som arbetar med avtal inom IT-området. Kursen riktar sig både till offentlig och privat sektor, men tar inte upp upphandlingslagstiftning.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

13 december, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

13 december, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Agne Lindberg, advokat och delägare på Advokatfirman Delphi.  Ansedd som en av Sveriges ledande IT-jurister, rankad som ledande i ett flertal advokatrankningar såsom Chambers, Legal 500, Best of the Best. Agne har dessutom, som enda svensk någonsin, tilldelats Client Choice Award inom IT hela fyra år i rad. Agne har omfattande erfarenhet av IT-rätt och informationssäkerhet och har arbetat med Compliance och interna kontroller avseende IT och informationssäkerhet.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om IT-avtal i praktiken Nyheter, avtalsråd och förhandlingstips, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights