Psykologi 1

Längd
50 poäng
Pris
2 190 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
50 poäng
Pris
2 190 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

psykologi 1 -  Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans

Drömmer du om att bli psykolog eller är du intresserad av att förstå hur människor fungerar? På Folkuniversitetets distanskurs Psykologi 1 kan du lära dig att förstå hur olika människor tänker och funderar. I denna kurs kommer du utifrån olika förklaringsmodeller få lära dig hur och varför vi beter oss på ett visst sätt och därigenom utveckla din förståelse för dig själv och andra. Kursen ger dig även kunskap om socialpsykologin såsom gruppers dynamik och utveckling samt ledarskap, makt och attityder.

Kursen i psykologi innehåller följande:

  • Psykologins historiska framväxt. I samband med det behandlas psykoanalysens och behaviorismens tidiga förklaringar av mänskliga beteenden, känslor och tankar.
  • Kognitionspsykologi och dess tillämpningar: hur människan uppfattar och förstår sin omvärld och sig själv. I samband med det behandlas hur hjärnan tar emot och bearbetar information.
  • Biologisk psykologi och dess tillämpningar: hur människan förstås utifrån fysiska förklaringar av tänkande, känslor och beteende.
  • Socialpsykologi och dess tillämpningar: hur människan påverkas och formas tillsammans med andra utifrån de grupper och organisationer hon eller han tillhör.
  • Verklighetsuppfattningar och självbilder. Hur de påverkas och formas.
  • Psykisk hälsa och ohälsa med betoning på stress och stresshantering samt kriser och krishantering

Flexibelt med distanskurs

Som elev på Folkinsititutets distanskurs i psykologi kan du själv lägga upp dina studier och plugga när det passar dig.  Det innebär en stor möjlighet för dig att kombinera studier med arbete eller annan sysselsättning.

 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande kursstarter

  • Onlineutbildning
  • Distans

Så ansöker du

Grundskoleutbildning eller liknande. 

Studera för BETYG
Om du vill stärka kompetensen i den organisation du arbetar i, eller kanske vidareutveckla personalen i det företag du jobbar på eller driver, så kan vi erbjuda ett 100-tal gymnasiala kurser och kurspaket i allt från språk, administration till programmering. Som företagskund/juridisk person kan du utse och anta studenter till våra distanskurser online. Efter avslutade studier utfärdas betyg på kursen som kompletterar dina tidigare meriter och gäller för antagning till vidare studier, ex inom YH eller högskola.

Är du anställd?
Tipsa din arbetsgivare om möjligheten ovan så kan vi skräddarsy en lösning för dig och din utveckling!

Examen & intyg

Efter att du avklarat kursen kan du göra en särskild prövning i din hemkommun för att erhålla betyg i kursen Psykologi 1. På uppdrag av juridisk person (företag) kan Folkuniversitetet även sätta betyg på kursen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Psykologi 1, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Highlights