Visa skolledarutbildningar.se som: Mobil

GDPR i praktiken

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
Pris: 960 SEK exkl. moms
Utbildare: JP Infonet AB plus
Typ: Onlineutbildning
   
Ort: Distans
Språk: Svenska

Kursbeskrivning

Arbetar du inom offentlig verksamhet och vill lära dig mer om hur GDPR fungerar i praktiken? Hur ska du hantera dina mejl, hur gör du när en personuppgiftsincident inträffar och på vilka grunder får du behandla personuppgifter? Med vår webbkurs GDPR i praktiken rätar vi ut eventuella frågetecken och lär dig med hjälp av verklighetsbaserade case hur du tillämpar de aktuella reglerna.

Kursen riktar sig till dig som arbetar inom offentlig sektor och som vill få en praktisk förståelse för dataskyddsförordningens regler i det dagliga arbetet.

I webbkursen lär du dig bland annat hur dataskyddsförordningen förhåller sig till svenska lagar, men också vilka undantag som gäller för våra grundlagsskyddade regler kring offentlighet och yttrandefrihet. Dessutom lär du dig vad det innebär att vara personuppgiftsansvarig, personuppgiftsombud, dataskyddsombud samt vad en personuppgiftsincident är. Vi reder också ut vad som gäller kring personuppgiftsbiträdesavtal, sanktionsavgifter och skadestånd.


Kursinnehåll

    GDPR i förhållande till annan lagstiftning
    Grundläggande begrepp
    Rättslig grund för personuppgiftsbehandling
    Grundläggande principer
    Missbruksregeln
    Centrala roller
    Den registrerades rättigheter
    Tillsyn och sanktionsavgift
    Examination med kursintyg

E-learning på dina villkor

Kursen – som är en e-learning kurs – utmärker sig genom att den innehåller praktiska case i samtliga kapitel. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.

Examination och kursintyg

Kursen avslutas med en examination. Här svarar du på ett antal slumpmässiga flervalsfrågor. Svarar du fel får du en hänvisning som berättar vilken del av kursen som du behöver repetera. När du klarat testet får du ett kursintyg som kan printas ut.

Investering

1200 kr. Du får tillgång till webbkursen under 1 månad.

Kursledare

Didrik Värmon

Didrik Värmon är specialiserad i dataskydds- och integritetsfrågor och arbetar med organisationer inom offentlig och privat sektor i flertalet länder inom EU. Han har certifierats (CIPP/E) av International Association of Privacy Professional inom europeisk dataskyddslagstiftning. Didrik har tidigare agerat dataskyddsombud inom organisationer i offentlig sektor. 

Didrik skriver för JP ITnet.

Frida Sivervall

Frida Sivervall arbetar som biträdande jurist på Advokatfirman Titov & Partners med fokus på immaterialrätt och IT-rätt. 

Victor Wiklert

Victor Wiklert är jurist och arbetar som redaktör för JP EUnet, JP ITnet och JP Momsnet. Victor har arbetat på JP Infonet sedan 2017 då han blev redaktör för JP EUnet och JP Momsnet. Han har arbetat för JP ITnet sedan 2018, där stor fokus ligger på dataskyddsförordningen. Victor ingår även i JP Infonets dataskyddsgrupp och arbetar där med juridisk rådgivning.

Victor studerade tidigare på juristprogrammet vid Uppsala universitet och han har arbetat som förbundsjurist på bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita.

Kontakt

E-post: victor.wiklert@jpinfonet.se
Telefon: 08- 120 99 020

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om GDPR i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören