Visar 1-25 av 434 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 434 träffar
1
2
3
4
...
18

Mer om Ekonomikurser

Här hittar du ekonomikurser för alla nivåer. Vill du kanske lära dig hur du sköter ekonomin i ett litet bolag? Eller vill du få en grundläggande förståelse för ekonomiska begrepp och termer? Här kan du söka och jämföra bland hundratals kurser inom ekonomiområdet.

Kurserna finns på flera olika nivåer, alla med syftet att ge kursdeltagarna ekonomiska verktyg för att kunna mäta företagets resultat och att kunna vidta rätt åtgärder i ekonomiska upp- och nedgångar. De olika kurserna tar bland annat upp teman som affärsekonomiska grundbegrepp, balans- och resultaträkning, nyckeltal, affärsekonomiska samband, budgetering, redovisning, kostnads- och lönsamhetsanalys, affärsmöjligheter och affärsbedömning, samt analys av verkliga företag. Oavsett om du funderar på en karriär som ekonom eller är intresserad av att vidareutbilda dig finns det kurser som passar just dig och dina behov.

 

Olika typer av ekonomikurser

Här på utbildning.se har vi samlat kurser inom ekonomi i flera olika underkategorier.

- Grundutbildningar

- Ekonomistyrning

- Finans / Analys

- Kredit

- Lön / Skatt / Moms

- Redovisning / Bokföring

Du kan även söka efter ekonomikurser på distans!

 

Även för icke-ekonomer

Även som icke-ekonom kan man behöva insikt i hur företagets ekonomi tillämpas. Områden där en icke-ekonom kan ha nytta av en ekonomikurs är till exempel vid budgethantering, bokslut och redovisning, försäljning och för att kunna bedöma tillexempel lönsamhet och vinst. Det kan vara nyttigt även för icke-ekonomer att förstå vad som påverkar lönsamheten i ett företag. En ekonomikurs för icke-ekonomer har för avsikt att göra deltagarnabekanta med ekonomiska termer och begrepp, samt en övergripande förståelse för vilka ekonomiska faktorer som påverkar företaget.

 

Öppna kurser i ekonomi

En öppen kurs inom ekonomi är innebär att det är olika personer från olika företag som deltar och kurserna har ett förbestämt innehåll och upplägg. Det är den vanligaste utbildningstypen. De öppna utbildningarna ger deltagarna möjlighet att nätverka med personer utanför sina egna organisationer.

 

Företagsanpassade kurser i ekonomi

En företagsanpassad kurs inom ekonomi är en utbildning som kan utformas speciellt för ert företag eller organisation. Har ni exempelvis flera anställda som är i behov av att vidareutbilda sig inom bokföring kan detta vara ett enklare alternativ än en öppen kurs. Ert behov är utgångspunkten för denna utbildningstyp, och ni har stor möjlighet att påverka innehållet i utbildningen.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Vässa kompetensen med Hjärtum Ut...

”Bästa utbildning jag varit på, alla kategorier.”

"Nyvunnen kunskap, nya verktyg, bra exempel, dialog, balansen teori-praktik."

 Vilka säger så och om vad?

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 –SIFU

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer
"Förändringen går snabbt och vi ...

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, berättar om sina erfarenheter av utbildningen ”Executive Assistant 2025” under hösten 2020.

Läs mer