Visa skolledarutbildningar.se som: Mobil

Handläggning och dokumentation inom äldreomsorgen

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
Längd: 1 dag
Nästa tillfälle: 2019-01-31 09:15 - Stockholm
Utbildare: JP Infonet AB plus
Typ: Öppen utbildning
   
Ort: Stockholm
Språk: Svenska

Kursbeskrivning

Handläggning och dokumentation är en viktig del i socialtjänstens arbete som måste genomföras på ett korrekt sätt för att säkerställa rättssäkerhet och kvalitet.

Under kursen gör vi en grundlig genomgång av regelverket om handläggning och dokumentation inom socialtjänstens område med särskilt fokus på handläggningen inom äldreomsorgen. Syftet är att ge en helhetsbild av vad som förväntas gällande handläggning och dokumentation inom socialtjänstens verksamhetsområde. 

Kursen Handläggning och dokumentation inom äldreomsorgen behandlar den legala ramen och den praktiska handläggningen, från att ett ärende aktualiseras till att genomförandet av en insats avslutas. Innehållet bygger i huvudsak på lagstiftning och Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd, samt relevanta JO-uttalanden och rättsfall. 

Kursen vänder sig främst till dig som är handläggare eller enhetschef inom äldreomsorg men kan även passa andra som arbetar inom området. 


Vill du veta mer om utbildningen?

» Fyll i en intresseanmälan

Investering

3 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Beatrice Nordebrink

Bea Nordebrink har lång erfarenhet från socialtjänsten och dubbla kompetenser som socionom och jurist. Tidigare har Bea haft anställningar i kommuner som handläggare och chef på olika nivåer. Hon arbetar för närvarande med olika uppdrag som rättslig rådgivare inom socialrätt med inriktning mot LSS och har också uppdrag som stadsjurist. På JP Infonet var Bea tidigare anställd som rådgivare. Idag föreläser hon inom socialrätten. 

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Handläggning och dokumentation inom äldreomsorgen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören