Visa skolledarutbildningar.se som: Mobil

Handläggning och dokumentation inom socialtjänsten

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
Längd: 1 dag
Nästa tillfälle: 2019-05-22 09:15 - Malmö
Utbildare: JP Infonet AB plus
Typ: Öppen utbildning
   
Ort: Malmö
Språk: Svenska

Kursbeskrivning

Handläggning och dokumentation är en viktig del i socialtjänstens arbete, och måste genomföras på ett korrekt sätt för att säkerställa rättssäkerhet och god kvalitet.  Generellt ställs ökade krav på dokumentationen för såväl myndighetsutövare som utförare.

Bland nyheterna de senaste åren kan även nämnas att det ska finnas tydligt formulerade uppdrag till utförarna. Skyldigheten att dokumentera uppföljningsåtgärder skärps, liksom skyldigheten att dokumentera de enskildas delaktighet i processen.

Under denna kurs gör vi en grundlig genomgång av det befintliga regelverket kompletterat med de nya dokumentationsföreskrifterna. Syftet är att ge en helhetsbild av vad som förväntas gällande handläggning och dokumentation inom socialtjänstens verksamhetsområde.

Kursen vänder sig främst till dig som är chef eller handläggare inom socialtjänsten men kan även passa andra som arbetar inom området.

Deltagarcitat från tidigare kursfillfälle:
"Bra föreläsare som var kunnig och tydlig"
"Bra informationsrik utbildning med mycket bra tips"
"En mycket bra föreläsning, konsist och kärnfullt"
"Intressant och relefant information"


Vill du veta mer om utbildningen?

» Fyll i en intresseanmälan

Investering

3 950 kr. med JP:s kundrabatt endast 3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Ulrika Ekebro

Ulrika Ekebro arbetar huvudsakligen med utbildning och kvalitetsutveckling inom det sociala området.  Hon har en bakgrund inom socialtjänsten och har tidigare arbetat som socialkonsulent, med tillsyn av och vägledning till socialnämnder. Sedan 2010 arbetar Ulrika med utbildning, handledning och kvalitetsutveckling inom det sociala området. Håller utbildningar inom socialrätt för JP Utbildning.

Plats

Radisson Blu, Malmö

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Handläggning och dokumentation inom socialtjänsten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören