Visa skolledarutbildningar.se som: Mobil

Kommunala aktiebolag

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
Längd: 1 dag
Nästa tillfälle: 2019-01-23 09:15 - Stockholm
Utbildare: JP Infonet AB plus
Typ: Öppen utbildning
Snittbetyg: (3 Recensioner)
   
Ort: Stockholm
Språk: Svenska

Kursbeskrivning

Kursen Kommunala aktiebolag innehåller en gedigen genomgång av kommunala aktiebolag i gränslandet mellan allmän förvaltningsrätt och civilrätten. Innehållet riktar sig till tjänstemän och jurister i kommuner och bolag samt advokater m.fl.

Kommunala aktiebolag utgör en mycket stor del av den offentliga sektorn. Idag finns det över 1 800 kommunala aktiebolag med sammanlagt ca 67 000 anställda och en årlig nettoomsättning på ca 225 miljarder kronor. 

Trots att de kommunala aktiebolagen utgör en sådan viktig del av den svenska ekonomin och näringslivet är det regelverk som reglerar de kommunala aktiebolagen och deras verksamheter ofta svårt att tillämpa i praktiken. Anledningen till detta är bl.a. att regelverket hamnar i vad som förenklat kan beskrivas som ett gränsland mellan den offentliga världen och den privata världen.

Vilken verksamhet får ett kommunalt aktiebolag bedriva? Vilka formella krav måste ägaren se till att de kommunala aktiebolagen uppfyller? Vilka möjligheter har ägaren att styra bolaget och vad bör ett aktieägaravtal innehålla? Vilka kommunala aktiebolag måste tillämpa lag om offentlig upphandling och vad gäller köp mellan dessa bolag och ägaren? När kan koncernbidrag lämnas? Kan kommunen behöva svara för det kommunala aktiebolagets skulder? På vilket sätt är offentlighetsprincipen tillämplig på de kommunala aktiebolagen?

Dessa och många fler frågor kommer att besvaras och belysas under kursen som syftar till att praktisk kunskap om de regelverk som gäller för kommunala aktiebolag.

Kursen vänder sig till tjänstemän och jurister i kommuner och kommunala aktiebolag men också till advokater och andra som kommer i kontakt med dessa bolag.

Deltagarcitat från tidigare tillfälle:
"Lättsam föreläsare som gjorde ett "tungt" ämne intressant och tillgängligt."
"Bra planerad kurs"
"Tydligt och informativt"


Vill du veta mer om utbildningen?

» Fyll i en intresseanmälan

Investering

6 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 5 950 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.
I dokumentationen ingår även Patrik Kastbergs handbok;

Kursledare

Patrik Kastberg

Patrik Kastberg jobbar som biträdande chefsjurist på Region Skåne och skriver även juridiska analyser för JP Infonet. Han ger regelmässigt råd i kommunalrättsliga frågeställningar och håller löpande föreläsningar om bl.a. kommunallagen, kommunala aktiebolag och andra kommunalrättsliga frågor.

Patrik Kastberg är medlem i Sveriges Kommunaljuridiska Förening och har gett ut böckerna Kommunala aktiebolag – en handbok och Kommunallagen – en kommentar.

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommunala aktiebolag, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare   |   2018-07-04
Bra och rolig föreläsare
          (3)
Kursdeltagare   |   2018-07-04
Bra planerad kurs.
          (4)
Kursdeltagare   |   2018-07-04
Bra, intressant. Mycket innehåll på kort tid.
          (4)

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören