Visa skolledarutbildningar.se som: Mobil

Lokalhyresjuridik

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
Längd: 1 dag
Nästa tillfälle: 2019-04-02 09:15 - Stockholm
Utbildare: JP Infonet AB plus
Typ: Öppen utbildning
   
Ort: Stockholm
Språk: Svenska

Kursbeskrivning

Hyreslagen i Jordabalkens 12 kapitel är en skyddslagstiftning som främst ger skydd till hyresgästen men även i viss mån till hyresvärden. Den kommersiella regleringen av lokalhyra skiljer sig en hel del från regleringen när det gäller bostadshyra.

Lokalhyresreglerna är invecklade och ger i kombination med andra avtalsvillkor ett ofta svårtillgängligt avtalsinnehåll. Till detta kommer även det faktum att det handlar om stora pengar både när det gäller hyran som investeringar i lokalerna. Vilka regler är tvingande och vilka kan man avtala om?

Kursen Lokalhyresjuridikens syfte är att ge deltagaren kunskaper inom lokalhyresrättsområdet såväl grundläggande kunskaper som mer fördjupade kunskaper inom de viktigaste momenten inom hyresrättens område.  Vidare ges praktiska tips och mallar för uppsägningar, meddelande till konkursförvaltare m.m. allt i syfte att de deltagare verktyg för att undvika de värsta fallgroparna.

Kursen riktar sig till dig som arbetar med lokalhyresfrågor i rollen som handläggare, fastighetsförvaltare, fastighetschefer, hyresvärd eller lokaluthyrare m.fl. inom såväl privat som offentlig sektor. 


Vill du veta mer om utbildningen?

» Fyll i en intresseanmälan

Investering

5 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 5 150 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Martina Slorach

Martina Slorach är specialist inom områdena hyresrätt, fastighetsrätt och arbetsrätt. Hon arbetar idag på Advance Advokatbyrå. Innan dess har hon bland annat arbetat på Hyres- och arrendenämnden i Stockholm. Martina är medlem i Hyresrättsliga diskussionsklubben och Arbetsrättsliga föreningen. Hon är medförfattare till boken "Diskrimineringslagen" som utkom i sin andra upplaga våren 2011 på Norstedts förlag. Boken är en lagkommentar till den nya diskrimineringslagen som började gälla 1 januari 2009. Hon är även medförfattare till “Vänbok till Ronnie Eklund” (2010) utgiven på Iustus förlag, samt TCO:s bok om yttrandefrihet på arbetsplatsen som kom ut i november 2011. Skriver för JP Fastighetsnet.

Stefan Flemström

Stefan Flemström är innehavare av Advance Advokatbyrå i Täby. Stefan arbetar främst med arbetsrätt och kommersiell hyresjuridik. Förutom att driva ärenden som ombud åt klienter så arbetar han mycket med arbetsrättslig rådgivning, och även med arbetsrättsliga skiljemannauppdrag och uppdrag som särskild medlare i arbetstvister. Stefan undervisar även i arbetsrätt och annan civilrätt, bl.a. vid Stockholms Universitet. Skriver för JP Arbetsrättsnet och JP Arbetsmiljönet. 

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Lokalhyresjuridik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören