Visa skolledarutbildningar.se som: Mobil

Missbruksutredning och insatser med särskilt fokus på LVM

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
Längd: 1 dag
Nästa tillfälle: 2019-02-07 09:15 - Stockholm
Utbildare: JP Infonet AB plus
Typ: Öppen utbildning
   
Ort: Stockholm
Språk: Svenska

Kursbeskrivning

Socialnämnderna har det yttersta ansvaret för att personer med missbruks- eller beroendeproblematik får hjälp att komma ifrån missbruk och beroende. Samtliga frivilliga insatser har minskat på senare år medan tvångsvård på institution enligt lagen om vård av missbrukare i vissa fall (1988:870), LVM, har ökat. 

Höga krav ställs på socialnämndens verksamhet bland annat när det gäller den enskilde individens rättigheter till god vård och rätt att påverka och styra de insatser som erbjuds. Ansvariga handläggare och chefer behöver god kunskap om gällande regelverk kring utredningsförfarande enligt SoL och LVM samt övergripande mål med socialtjänstens verksamhet.

För att kunna uppnå en god kvalitet på vården och för att leva upp till lagstiftningens krav behövs även kunskap om av hur man ska planera och genomföra insatser vad som gäller kring dokumentation och uppföljning av insats och hur man kan möjliggöra den enskildes medverkan.

Kursen riktar sig främst till handläggare och chefer som är i behov av ökad kunskap inom regelverken kring utredning enligt SoL och LVM men kan även passa politiker m.fl. Vi behandlar frågeställningarna från ansvaret via utredningen och delaktigheten till planeringen av insatserna och även uppföljning och dokumentation.

Deltagarkommentarer från tidigare tillfälle:
"Bra kurs med väldigt duktig och kunning föreläsare"
"Informativt, pedagogiskt och omfattande innehåll"
"Mycket bra innehåll med en kompetent föreläsare"


Vill du veta mer om utbildningen?

» Fyll i en intresseanmälan

Investering

3 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 490 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Hannah Kejerhag Oldenmark

Hannah Kejerhag Oldenmark är föreläsare hos JP Infonet och är auktoriserad socionom och arbetar bland annat som utbildningskonsult inom sociallagstiftningen. Håller även utbildningar inom socialrätt för JP Utbildning.

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Missbruksutredning och insatser med särskilt fokus på LVM, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören