Visa skolledarutbildningar.se som: Mobil

Ny lag om bostadsanpassning – bidrag eller stöd?

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
Längd: 1 dag
Nästa tillfälle: 2019-01-29 09:30 - Stockholm
Utbildare: JP Infonet AB plus
Typ: Öppen utbildning
   
Ort: Stockholm
Språk: Svenska

Kursbeskrivning

Den 1 juli 2018 trädde en ny lag om bostadsanpassningsbidrag i kraft. Lagen innehåller dels helt nya regler, dels regler som är en anpassning till rådande praxis och dels regler som befäster praxis som inte kan anses helt fast.

Den nya lagen har bl.a. följande innehåll. Den som har en funktionsnedsättning ska kunna ansöka om bostadsanpassningsbidrag även om denne inte äger bostaden. Ett bostadsanpassningsbidrag ska bara kunna lämnas efter medgivande från ägare eller nyttjanderättshavare och förutsätter att ägaren inte kommer att kräva ersättning för att återställa anpassningen. I lagrådsremissen föreslår regeringen en möjlighet för ägare av ett flerbostadshus att, efter medgivande från bidragstagaren, överta rätten till bostadsanpassningsbidrag.

Kursen vänder sig till handläggare och chefer inom kommunen men kan passa andra som arbetar med bostadsanpassning.


Vill du veta mer om utbildningen?

» Fyll i en intresseanmälan

Investering

3 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Finn Kronsporre

Finn Kronsporre är jurist och socialrättskonsult på JP Infonet, med lång erfarenhet av socialrätt och fokus på LSS. Finn har under flera års tid arbetat med juridisk rådgivning och processföring kring samtliga förmåner som gäller funktionsnedsättning för en stor assistansanordnares räkning. Detta med särskild tyngdpunkt på insatser enligt LSS och framför allt personlig assistans. 

Erfarenhet

2011 –JP Infonet
2003-2011 Brukarkooperativet JAG (assistansanordnare)
1989-90 Notarietjänstgöring länsrätten i Kristianstad
1989 Jur.kand-examen

Kontakt

E-post: finn.kronsporre@jpinfonet.se
Telefon: 08 - 120 990 08

Tre snabba frågor till Finn Kronsporre

Berätta lite om din bakgrund och din roll idag!

– Jag blev jur. kand. 1989 och sedan dess har jag framförallt arbetat med socialrätt på olika sätt och i olika former. Innan jag började på JP Infonet 2011 arbetade jag under många år för en stor assistansanordnare. Idag föreläser jag och skriver för JP Infonet, och så ägnar jag mig en hel del åt rådgivning. Framförallt rådgivning till kommunerna, men även till privata aktörer.

Vilka utmaningar märker du att beslutsfattare handskas med?

– Beslutsfattarnas problem är för det mesta av mycket charmigt slag – de brinner för att göra rätt och tycker ibland att jag är för hård i min bedömning.

Vilka frågor engagerar dig särskilt mycket?
– Jag brinner för personlig assistans – ämnet är i princip outtömligt när det gäller frågor och svårigheter som kan uppkomma. 

Rådgivning inom socialrätt

Vi erbjuder en bred juridisk rådgivning inom det socialrättsliga området till kommuner, myndigheter och privata aktörer. Våra erfarna konsulter kan exempelvis fungera som handläggarstöd vid beslutsfattande och överklagande. Läs mer om vår konsultverksamhet

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ny lag om bostadsanpassning – bidrag eller stöd?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören