Visa skolledarutbildningar.se som: Mobil

Skolans och förskolans arbete mot diskriminering och annan kränkande behandling

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
Längd: 1 dag
Nästa tillfälle: 2019-01-22 09:15 - Stockholm
Utbildare: JP Infonet AB plus
Typ: Öppen utbildning
Snittbetyg: (10 Recensioner)
   
Ort: Stockholm
Språk: Svenska

Kursbeskrivning

Kränkande behandling av barn och ungdomar är ett område som debatteras mycket just nu. Det gäller inte minst kränkningar via sociala medier på internet. Skolan är en central del av barns och ungdomars tillvaro och har ett långtgående ansvar att på olika sätt motverka diskriminering och annan kränkande behandling.

Skolans och förskolans ansvar regleras i skollagen och diskrimineringslagen. Barn- och elevombudets arbete när det gäller skadestånd till drabbade elever har gett en ökad bevakning från massmedias sida samtidigt som den aktuella skolan oftast drabbats av ett svårt sargat rykte.

Vid utbildningen Skolans och förskolans arbete mot diskriminering och annan kränkande behandling görs en noggrann genomgång av det regelverk som finns på området med inriktning på vad reglerna innebär för den praktiska verksamheten. Särskild fokus riktas mot skolans ansvar för att motverka och agera vid kränkningar på nätet. Exempel från rättspraxis tas även upp liksom innehållet i de allmänna råd mot diskriminering och kränkande behandling som tagits fram i syfte att leva upp till de krav som idag ställs på skolan och förskolan.

Kursen vänder sig till alla som arbetar med dessa frågeställningar inom skola eller förskola inom såväl privat som offentlig verksamhet.

Deltagarkommentarer från tidigare tillfälle:
"Alltid lika hög kvalitet på era utbildningar!"
"Jätte bra och informativ. Kunnig och påläst förelsäsare"


Vill du veta mer om utbildningen?

» Fyll i en intresseanmälan

Investering

3 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Mikael Hellstadius

Mikael Hellstadius har arbetat som opolitisk tjänsteman på Utbildningsdepartementet i tio år och har tidigare arbetat som undervisningsråd på Skolverket samt i domstol. Han har även varit  sekreterare och expert i olika utredningar på skolans område samt deltagit i arbetet med flera av de större reformer som genomförts på skolans område under senare år, bl.a. som projektledare för arbetet med att ta fram den nya skollagen. Mikael har också varit särskild utredare åt utbildningsministern och undervisar även på de statliga rektorsutbildningarna vid Stockholms universitet och Mittuniversitetet. Mikael håller utbildningar inom skoljuridik och skriver för JP Skolnet. 

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skolans och förskolans arbete mot diskriminering och annan kränkande behandling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare   |   2018-07-04
Mycket bra utbildning! Bra med riktiga exempel och domar! Bra fart på föreläsaren och engagerad!
          (5)
Kursdeltagare   |   2018-07-04
Mycket bra utbildning!
          (5)
Kursdeltagare   |   2018-07-04
Alltid lika hög kvalitet på era utbildningar!!
          (5)

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören