Visa skolledarutbildningar.se som: Mobil

Stöd, särskilt stöd och åtgärdsprogram i skolan

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
0,5 dagar
Nästa tillfälle: 2019-04-02 09:15 - Göteborg
Öppen utbildning
   
Göteborg
Svenska

Kursbeskrivning

Elevers rätt till särskilt stöd är ett mycket viktigt område i skolans verksamhet och åtgärdsprogram är det centrala dokumentet som används på området. Alla elever som har behov av särskilt stöd för att nå målen för utbildningen har rätt till ett åtgärdsprogram.

Kursen ger en heltäckande genomgång av regelverket kring särskilt stöd och åtgärdsprogram med särskilt fokus på de praktiska förändringar som den nya skollagen innebär. Stor vikt läggs vid de frågor som just nu är aktuella ute i verksamheterna, däribland gränsdragningen mellan särskilt stöd och övriga insatser som görs för att eleven ska utvecklas så långt som möjligt mot utbildningens mål och när åtgärdsprogram ska upprättas.

Den praxis som uppstått vid överklagande av åtgärdsprogram tas också upp precis som Skolverkets nya allmänna råd. Även de förändringar i regelverket som började gälla den 1 juli 2014 kommer att gås igenom.

Kursen vänder sig till rektorer, skolchefer och andra med ledarroll, lärare, specialpedagoger och andra som arbetar med dessa frågor inom såväl kommunala som fristående skolor.


Vill du veta mer om utbildningen?

» Fyll i en intresseanmälan

Investering

2 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 2 650 kr (exkl.moms). Kaffe och dokumentation ingår.

Kursledare

Mikael Hellstadius

Mikael Hellstadius har arbetat som opolitisk tjänsteman på Utbildningsdepartementet i tio år och har tidigare arbetat som undervisningsråd på Skolverket samt i domstol. Han har även varit  sekreterare och expert i olika utredningar på skolans område samt deltagit i arbetet med flera av de större reformer som genomförts på skolans område under senare år, bl.a. som projektledare för arbetet med att ta fram den nya skollagen. Mikael har också varit särskild utredare åt utbildningsministern och undervisar även på de statliga rektorsutbildningarna vid Stockholms universitet och Mittuniversitetet. Mikael håller utbildningar inom skoljuridik och skriver för JP Skolnet. 

Plats

Scandic No 25, Göteborg

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stöd, särskilt stöd och åtgärdsprogram i skolan, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören