Visa skolledarutbildningar.se som: Mobil

Tilläggsbelopp - regelverk och praktik

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
Längd: 0,5 dagar
Nästa tillfälle: 2019-05-10 09:15 - Stockholm
Utbildare: JP Infonet AB plus
Typ: Öppen utbildning
   
Ort: Stockholm
Språk: Svenska

Kursbeskrivning

För fristående skolor och förskolor gäller att de kan ansöka om tilläggsbelopp för barn och elever med ett omfattande behov av särskilt stöd. Även många kommuner väljer att helt eller delvis använda tilläggsbelopp vid resursfördelning till sina egna skolor. 

Frågor om tilläggsbelopp har ofta mycket stor betydelse för elevernas utbildning och har prövats i domstol ett mycket stort antal gånger. Vid utbildningen ges en heltäckande genomgång av reglerna om tilläggsbelopp med fokus på frågor som är aktuella i den praktiska verksamheten. 

Kursen Tilläggsbelopp- regelverk och praktik vänder sig till dig som arbetar med frågor om och kring tilläggsbeloppen såväl inom kommunala som privata verksamheter. 

Kommentarer från tidigare kurstillfälle:
"Bra upplägg av Hellstadius. Tydligt i en värld som lätt kan bli otydlig".
"Bra  och tydligt!"
"Mycket duktigt föreläsare som kunde förklara, förtydliga och exemplifiera på ett enstående sätt"
"Full pott, sakligt, effektivt och med oerhörd kunskap"


Vill du veta mer om utbildningen?

» Fyll i en intresseanmälan

Investering

2 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 2 650 kr (exkl.moms). Kaffe och dokumentation ingår.

Kursledare

Mikael Hellstadius

Mikael Hellstadius har arbetat som opolitisk tjänsteman på Utbildningsdepartementet i tio år och har tidigare arbetat som undervisningsråd på Skolverket samt i domstol. Han har även varit  sekreterare och expert i olika utredningar på skolans område samt deltagit i arbetet med flera av de större reformer som genomförts på skolans område under senare år, bl.a. som projektledare för arbetet med att ta fram den nya skollagen. Mikael har också varit särskild utredare åt utbildningsministern och undervisar även på de statliga rektorsutbildningarna vid Stockholms universitet och Mittuniversitetet. Mikael håller utbildningar inom skoljuridik och skriver för JP Skolnet. 

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Tilläggsbelopp - regelverk och praktik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören