Visar 1-25 av 53 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 53 träffar
1
2
3

Vad är förändringsledning?

Förändringsledning är ett verktyg för att ta organisationer från vision, mål och strategi till verklighet. För att lyckas med ett förändringsarbete inom en organisation krävs ett tydligt ledarskap där fokus ligger på att skapa motivation hos personalen. Viktigt är att hjälpa personalen att förstå nyttan och känna sig delaktiga i förändringen. 

Utbildning i förändringsledning

Förändringsledning brukar beskrivas som förmågan att driva en effektiv förändring hos individer, grupper eller en organisation. Denna förmåga delas in i två huvudområden, en hård förändringsledning, där man fokuserar på vad som ska förändras samt en mjuk förändringsledning där man inkluderar kunskap och erfarenhet om hur denna förändringsledning ska ske. Enligt flera studier når inte ca 70% av alla föreningsledningar sina mål, främst på grund utav att den mjuka förändringsledningen inte hanteras på ett tillräckligt bra sätt. Man kan alltså säga att förändringsledning till stor del handlar om att förstå det mjuka området och kunna realisera det i verkliga planer och aktiviteter.

Att genomföra en förändringsledning kan vara svårare än vad många tror, särskilt i miljöer som är beroende av kreativt samarbete. Det handlar om att leda en verksamhet från dess nuvarande läge till ett önskat läge på ett så strukturerat och planerat sätt som möjligt. En utbildning i förändringsledning ger dig den kunskap som krävs för att planera, driva igenom samt följa upp en förändring. Du kommer få tips och verktyg att använda i ditt dagliga arbete samt fördjupade kunskaper som kan utveckla din förmåga att genomföra en förändring. Du får teoretisk kunskap blandat med praktiska övningar för att kunna genomföra en förändringsledning på din egna arbetsplats.

Förändringsledning Stockholm

Förändringsledning Göteborg

Förändringsledning Malmö

Förändringsledningens utmaningar

Vi har flertalet utbildningar inom detta område på olika nivåer. Det grundläggande kunskaper för dig som kanske ska ge dig i en förändring. För dig som redan har kunskaper inom förändringsledning finns det utbildningar på en mer avancerad nivå. Vi lever i en ständigt föränderlig värld, något som skapar nya möjligheter men också utmaningar för många företag. De företag som lyckas med förändringarna har ofta en förändringsbenägenhet inbyggd i företagskulturen.

För många är förändringar något skrämmande, vilket man ska ta på allvar. I en förändringsledning är det därför viktigt att man även involverar och engagerar berörda medarbetare. Det sparar både tid och pengar samtidigt som effekten och kvaliteten säkras.

 

Vanligt innehåll i en förändringsledarutbildning

Genom att gå en kurs i förändringsledning lär du dig att framgångsrikt initiera och leda förändringsprojekt i en föränderlig värld.

Exempel på innehåll i utbildning i förändringsledning:

  • Teorier för organisationsutveckling
  • Coachande förändringsledning
  • Kotters förändringsmodell
  • Roller i förändringsarbetet
  • Förändringens olika faser - Insikt, kunskap och tillämpning
  • Informationen & kommunikationen
  • Feedback  - ta tillvara återkopplingen
  • Minska motståndet - individers reaktioner på förändring
  • Identifiera risker och hot
  • Hantera frustration och förvirring
  • Att mäta förändringens framgång
  • Checklistor för förändringsarbete
Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
"Förändringen går snabbt och vi ...

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, berättar om sina erfarenheter av utbildningen ”Executive Assistant 2025” under hösten 2020.

Läs mer
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer
”Ingen ångrar att de gått en PPS...

– Varje gång jag skickat personal på kurs hos Tieto PPS märker jag av en ökad samhörighet och motivation i arbetet efteråt. Vi blir mer rustade att arbeta framåt tillsammans i projektet.

Läs mer
KursHuset: Greppbar kunskap i ar...
Företag som överlever har en bra arbetsmiljö

Vi fixar till så att du har ramverket, vi fixar även att innehållet fylls med konkreta och användbara metoder och verktyg. Vi gör hårdtuggade ämnen lättsmälta och nyttiga!

Läs mer