Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

Mer om rollen som controller

Vanligt förekommande arbetsuppgifter för en controller är budgetering, budgetuppföljning och analys av investeringar. En controllers roll består även av att ansvara för den ekonomiska styrningen inom ett företag eller organisation. Detta sker vanligtvis med hjälp av nyckeltal och ekonomiska mått. Controllern analyserar och följer upp företagets resultat för att bevaka lönsamheten och kunna effektivisera samt utveckla företaget. Controllerns roll kan variera beroende på vad företaget eller organisationen har för behov men oftast ses controllern som en resurs som sitter med i ledningsgruppen.

Vem är den här typen av utbildning till för?

En controllerutbildning är till för dig som redan arbetar som controller eller för dig som vill utöka din kunskap inom controlling och verksamhetsstyrning. Du får en större förståelse för intern styrning och styrmodeller. Du får verktyg som kan underlätta i ditt arbete som controller och styrekonom.

Vanligt innehåll för controllerutbildning

• Ekonomi- och verksamhetsstyrning
• Ledarskap
• Strategi och affärsutveckling
• Intern styrning och kontroll
• Målstyrning
• Nyckeltal
• Styrmodeller

Ett vanligt upplägg

Plats: En utbildning för dig som controller är främst öppen. Den sker därför oftast på plats i utbildarens lokaler. En del av utbildningarna går även att läsa på distans genom e-learning vilket betyder att du kan läsa på valfri plats och i den takt du själv föredrar.

Format: När du går en controllerutbildning är upplägget oftast att teori varvas med gruppövningar och praktiska övningar.

Tid: Längden på en utbildning inom controlling kan variera mellan några dagar till ett år beroende på förkunskaper och utbildningens omfattning.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer
"Förändringen går snabbt och vi ...

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, berättar om sina erfarenheter av utbildningen ”Executive Assistant 2025” under hösten 2020.

Läs mer
Skräddarsydd satsning på kommune...
SIPU

Norrköpings kommun valde att satsa på sina registratorer – och vilken utdelning det gav. Kompetensutveckling i sitt esse!

Läs mer
"En utbildning helt rätt i tiden"

Kurssamordnare Lars Zetterström om varför du ska gå en diplomutbildning i krisledning på Företagsuniversitetet.

Läs mer